Linida Design
Suomi  |  English      
 
Seinätekstiileistä ryijy on lähinnä sydäntäni. Ryijytekniikka on tunnettu ja käytetty ympäri maailman, mutta meille suomalaisille se on noussut perinnetekstiilin asemaan. Oma kiinnostukseni ryijyä kohtaan johtuu sen monimuotoisuudesta tekniikkana, melkein mikä vain on mahdollista. Ja kuten ”Karvalukki” -jakkara todistaa, niin ryijyn käyttömahdollisuudetkin ovat oikeastaan rajattomat!

Tulossa on oma ryijymalli joka sopii yhteen Linida-mattojen kanssa ja joka soveltuu vihki- ja kasteryijyksi. Ryijyn taakse tulee irrotettava kangas johon voi yritykseni kautta kirjailluttaa vihkiparin nimet ja vihkimispäivämäärän, sekä lasten nimet, syntymäajat ja kastepäivämäärät. Ryijy sopii siten erinomaisesti häälahjaksi ja toimii eräänlaisena suvun historiankirjana. Ryijy on arvotekstiili, joka siirtyessään sukupolvelta toiselle luo jatkumon jota moni meistä kaipaa.

Viimeisin ryijytyöni on vihkiryijy, jonka kudoin taiteilija Liisa Juhantalon luonnoksen pohjalta. Ryijyn koko on 115x150 cm ja siinä on yli 20 000 käsinsolmittua nukkaa. Katso Liisa Juhantalon antamat referenssit.

Tilauksesta kudon ryijyjä asiakkaan oman luonnoksen mukaan tai suunnittelen toiveiden mukaisen mallin ja värimaailman.

©2011 Linida Design Oy. All Rights Reserved

- - -
-
-