Linida Design
Suomi  |  English      
 

Linida-maton hoito-ja pesuohje

Linida-matto on kudottu villasta ja pellavasta. Nämä luonnonmateriaalit hylkivät likaa ja siksi maton puhdistukseksi riittää kevyt imurointi kuteen suuntaisesti.
Talvella voit viedä maton ulos hankipesuun. Jäähdytä matto ensin hyvin ulkoilmassa ja levitä se sitten hangen päälle. Harjaa lumi pois mattohuiskulla.
Muina vuodenaikoina voit raikastaa mattosi ripustamalla sen tangolle ulos kosteaan ilmaan (ei kuitenkaan sateeseen).
Maton pesuväli on huomattavasti pidempi kuin esimerkiksi tavallisen räsymaton kohdalla.
Käsinpesu tasossa 30°C vedellä. Käytä mietoa neutraalia valkaisuaineetonta pesunestettä ja pehmeää harjaa tai pesusientä. Huuhtele matto hyvin ja poista ylimääräinen vesi lastalla. Kuivaa tasossa ilmavassa paikassa. Älä taittele mattoa. Kuosittele matto kosteana mittoihinsa. Jos olet epävarma tai pesuolosuhteet eivät ole hyvät, suosittelemme maton pesettämistä pesulassa. Matto kutistuu ensimmäisessä pesussa noin 5%. Säilytä matto rullattuna.Linida-matto on turvallinen vaihtoehto. Linida-matto valmistetaan kutomalla, joten se ei sisällä mitään allergisoivia liima-aineita tai kemikaaleja joita esim tuftatuissa tai keinokuiduista valmistetuissa matoissa saattaa olla.
Linida-matoissa käytetään vain 100%:sta villaa ja 100%:sta pellavaa, jotka ovat paloturvallisia materiaaleja.
Suomessa tehty värjäysprosessi takaa hyvän värinkeston ja turvallisten väriaineiden käytön, jossa myös ympäristöasiat on huomioitu. Lisäksi villa ja pellava ovat tuotantotavoiltaan ekologisia materiaaleja.
Linida-matto valmistetaan alusta loppuun käsin Suomessa ja matoille on myönnetty Avainlippu-merkki tunnustuksena korkeasta laadusta ja suomalaisesta työstä.

Jokainen Linida-matto on uniikki käsityötaidon näyte. Artesaanina tämä on minulle arvo josta en tingi.

Pirjo Pajusalo
tekstiiliartesaani©2011 Linida Design Oy. All Rights Reserved

- - -
-
-